Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Πολιτιστικά Απ’το Γιώργο Βασιλούλη, μια γιορτή του συλ Μορφοβουνίου για τον παν/κό καθηγητή Χρ. Πίτσαβο



Μια όμορφη εκδήλωση απ’ το Γιώργο Βασιλούλη και το Διοικητικό  Συμβούλιογια το όμορφο Μορφοβούνι
Γεώργιος Βασιλούλης
Γεώργιος Βασιλούλης
Ο αδελφός μας στην αγάπη, ο Λυνιστιάνος -στη συμμετοχή-στην προσφορά και στη συμμετοχή- Γεώργιος Βασιλούλης, τ’ απόγευμα της 4ης Νοεμβ. 2014, μας έκανε  ιδιαίτερα χαρούμενους με την πολιτιστική εκδήλωση, που ως πρόεδρος αποδήμων διοργάνωσε στο πολιτιστικό κέντρο  Δήμου Αθηναίων, όπισθεν του Πανεπιστημίου
και της Ακαδημίας Αθηνών. Συμπατριώτες απ’ το Μορφοβούνι Καρδίτσας πολλοί και  μ’ ενδιαφέρον  ξεχωριστό, οι οποίοι αυθόρμητα είχαν κατακλείσει αυτή τη μεγάλη και υπέροχη αίθουσα..
 Μορφοβούνιο
Μορφοβούνιο Καρδίτσας (το χωριό του Πλαστήρα)
Σκοπός της εκδήλωσης διπλούς. Να τιμηθούν  συμπατριώτες καταξιωμένοι στην επιστήμη απ’ την παραδοχή στην απόδοσή των, στην κοινωνία για την προσφορά τους σ’ αυτή, αλλά κι απ’ την  έμπρακτη αγάπη τους προς τη γενέτειρα, που στενάζει  απ’ τις έντονες κακουχίες των σημερινών καιρών, σαν αδάμαστη μπότα αδίστακτου κατακτητή.  Κι όπως, μ’ έμφαση τόνισε ο πρόεδρος Γεώργιος Βασιλούλης είναι και πολλοί, αλλά και οι προσφορές τους έχουν ως σημαντικότερη βάση, αυτή τη λεγόμενη «φιλοπατρία». Και μ’ αυτή την έννοια, τίμησαν μ’ εμβληματική πλακέτα  τον γιατρό κ. Χρήστο Πίτσαβο, καθηγητή καρδιολογίας Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθήνας.  Όμως, κι εκείνος, ως τιμώμενος, ως συμπατριώτης, και κυρίως ως αποδεκτός και προβεβλημένος επιστήμων, όση ώρα ανταπέδιδε με λόγια θερμά, τόσο τη δικαιολογημένη φιλοφροσύνη, όσο και τις -εν συνεχεία – σκέψεις του, πάνω στην προληπτική ιατρική με πρώτους, και μ’ εκκίνηση, τους υγιείς  συνανθρώπους μας,   καταγοήτευε   την αίθουσα. Οι εκφράσεις του με νόημα, περιεχόμενο κι ελκυστικότητα, είχαν επιβάλει την απόλυτη σιγή ακινησίας, που επιβράβευαν τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης για την τιμή που του είχε γίνει, αλλά και τα παρατεταμένα  χειροκροτήματα  συγκίνησης και υπερηφάνειας, όλων αυτών των συμπατριωτών που θα’χουν να θυμούνται αναπολώντας, τις απείρου κάλλους αναμνήσεις των. Ανάμεσά τους κι αρκετοί συμπατριώτες της συζύγου του Βασιλικής Νικ. κι Αντωνίας Σμυρνή, απ’ τη Λυνίσταινα Ολυμπίας, όπως κι εκείνος το τόνισε, μ’ αντίστοιχα συναισθήματα. Μεταξύ αυτών: Μαρία Νικ. Σμυρνή-Δράκου, Πέτρ.Γ. Γιαννόπουλος, Δημ. Π. Μιχελής, Φώτ. Γ. Παναγούλιας, Σωκρ. Τζ. Σμυρνής κ.ά. Μια γιορτή υποδειγματική που τα είχε όλα. Αυθορμητισμό στον ενθουσιασμό, σύμπνοια στην καταγωγή, σεβασμό στη δική τους ιστορία με σκέπη τους την  εικόνα μορφής του Μαύρου Καβαλάρη ( Νικολάου Πλαστήρα), που η μοίρα τον αντάμειψε με δόξα και τιμές  σ’ όσα πρόσφερε ως «στρατιώτης»,  πολιτικός, κι ως ο άνθρωπος με τις τόσες χάρες π’ απέδειξε πως είχε προικισθεί. Κι όλα αυτά είχαν ήδη αναγεννηθεί με το αντάξιό τους- σε πνεύμα και περιεχόμενα-  βιβλίο που πρόσφατα είχε  εκδοθεί και  απ’ τον συγγραφέα του, τώρα πια,  Γεώργιο Βασιλούλη: «Η Δεκαετίας Της Φωτιάς 1912-1922» και υπότιτλο «Από το Θρίαμβο στην Καταστροφή», που θα παρουσιαστεί κι απ’ τη «Λ.Φ». Ένα μπράβο ακόμα και να’ναι πάντα καλά για υποδειγματική συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφηστε τα σχολια σας