«Μετά τις 11 το βράδυ, πέφτουμε στο βούρκο.» αυτή είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί ο Γιάννης Ραχωβίτσας για να προσδώσει την αξία των πολύτιμων πληροφοριών που πέφτουν στο τραπέζι όταν βαθαίνει το σκοτάδι. Όπως γράφουν σήμερα εφημερίδες μια απ” αυτές τις επαφές τον οδήγησε μέχρι την έπαυλη του επίδοξου εφοπλιστή στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη όπου μαζί με τα «Βατράχια» και τους άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ανακάλυψαν την μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που αποκαλύφθηκε ποτέ στη στεριά σ” όλες τις χώρες της Ευρώπης….
Ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που του αρέσει το ποδόσφαιρο, τοποθετήθηκε στην Αθήνα ως επικεφαλής της Αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών γνωστής και ως DEA εξαιτίας του «ειδικού βάρους» που διέθετε σε τέτοιες μεγάλες υποθέσεις από την εποχή που ήταν ακόμη υπαστυνόμος.
Από το 1986 έως το 2006 ο Γιάννης Ραχωβίτσας έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών -μάλιστα, την τριετία 2003-2006 υπήρξε διευθυντής της υπηρεσίας. Το. παράπονό του, είναι ότι αν και πατέρας δυο χαριτωμένων κοριτσιών, δεν έχει αποκτήσει γιο για να ακολουθήσει τα ίχνη του.
ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ. Ο Ραχωβίτσας είναι ένας αθεράπευτος κυνηγός των ναρκωβαρόνωνο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να επαναπαύεται στις δάφνες των τόσων επιτυχιών που σημείωσε όλα αυτά τα χρόνια. Η μια του κόρη εργάζεται στην Αθήνα ως οικονομική σύμβουλος ιδιωτικής επιχείρησης ενώ η μικρότερη βρήκε την τύχη της, ως θηλυκός «χάκερ» στη μακρινή Νέα Υόρκη. Και ενώ μαζί με τη σύζυγό τουΣάσα θα έπρεπε να μοιράζονται τη ζωή τους ανάμεσα στις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες και τις Σεϋχέλες, ο Καρδιτσιώτης που συν τους άλλοις είναι και δεινός κολυμβητής προτιμά τις μυστικές αποστολές σε Κοσσυφοπέδιο, Τίρανα, Σικελία, Λίβανο, με την. χάρη του να έχει φτάσει μέχρι το μακρινό Καράκας.
Σ” ένα από τα τελευταία του ταξίδια κατέληξε στην πρωτεύουσα του Ιράν την Τεχεράνη. Ποιος να το περίμενε ότι απ” τη χώρα του προέδρου Αχματινετζάντ όπου το λαθρεμπόριο ναρκωτικών εξακολουθεί να τιμωρείται με την θανατική ποινή, θα έφευγε ο ένας τόνος και τα 133 κιλά ηρωίνης που μέσω και της Τουρκίας κατέληξαν ως «ρύζι» στη βίλα του επίδοξου εφοπλιστή και στην αποθήκη του στο Κορωπί. Από την Αθήνα ο λευκός θάνατος σε συσκευασία μαρμαρόσκονης θα κατέληγε στο Βέλγιο για να μοιραστεί στη συνέχεια σ” άλλες γείτονες χώρες.
Η απάντηση στο ότι την τεράστια υπόθεση σήκωσε όλη στις πλάτες του και έβγαλε σε πέρας μόνο του το Λιμενικό Σώμα, ίσως και να κρύβεται στο γεγονός ότι ο Γιάννης Ραχωβίτσας, δεν επιλέχθηκε από την πολιτική ηγεσία ως Αρχηγός του Αστυνομικού Σώματος. Μάλιστα αυτήκοοι μάρτυρες στην Κατεχάκη είχαν διαπιστώσει πολύ πρόσφατα πως εν ενεργεία Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μιλούσε με σεβασμό και στον πληθυντικό κάθε φορά που συναντούσε τον Ραχωβίτσα αν και εκείνος είχε ήδη αποστρατευτεί μήνες πριν .
ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ο Ραχωβίτσας, καταγόμενος από το Φανάρι Καρδίτσας, είχε τη συνήθεια στο γραφείο του να κάνει συλλογή από γκλίτσες γι αυτό και πολλοί αποκαλούσαν τον μυστακοφόρο αξιωματικό «βλάχο», ασφαλώς επ’ ουδενί απαξιωτικά. Το προσωνύμιο «Ράμπο» όμως του το απέδωσαν οι υφιστάμενοί του αφού ο ίδιος -κάτι που δεν συνηθίζουν οι αξιωματικοί- έμπαινε πάντα μπροστά στις συναλλαγές που πολλές φορές κατέληγαν σε συμπλοκή.
Η τελευταία συμπλοκή που έγινε σε κοινή θέα, μέρα μεσημέρι ήταν στις 5 Οκτωβρίου του2011 όταν ο καταζητούμενος κακοποιός Σπύρος Χριστοδούλου περνούσε τα διόδια Αφιδνών για να μπει στην Αθήνα. Ο Χριστοδούλου αντιλήφθηκε την παγίδα «κοκκάλωσε» μετά τις μπάρες το όχημά του και άρχισε να σπέρνει το χώρο με σφαίρες. Ο οπλοφόρος όμως έπεσε αιμόφυρτος από τα πυρά του Ραχωβίτσα που τον βρήκαν ψηλά στα πόδια.
Το σημάδι από τη μια βολίδα που έξυσε το κεφάλι του θα του θυμίζει για μια ζωή αυτή την αναμέτρηση ακόμη και σήμερα που ο Σπύρος Χριστοδούλου καταζητείται ξανά ως ένας -μαζί με τον Βασίλη Παλιοκώστα- από τους δυο μεγαλύτερους ληστές τραπεζών. Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία μάλιστα διαρρέει πως «ο Χριστοδούλου συνεργάζεται στις ληστείες με τον Νίκο Μαζιώτη» ενώ τον «φωτογραφίζουν» και ως βασικό ύποπτο για την απόπειρα απαγωγής τον περασμένο Δεκέμβρη στη Βούλα του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου.
Η πρώτη συμπλοκή στον ΕβροΓια τον Γιάννη Ραχωβίτσα όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριου του 1991.Τότε ο «ράμπο»,είχε την πρώτη του αιματηρή συμπλοκή στο Δέλτα του Έβρου όπου έπεσε νεκρό το πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου Τούρκου μεγαλέμπορου ναρκωτικών ΣαΐτΣαμπάν, κρατώντας στα χέρια του μια καραμπίνα και μια σακούλα με πέντε «βόδια» (σ.σ.:πέντε κιλά ηρωίνης).
Όταν το πρωτοπαλίκαρο του Σαμπάν έφθασε σε απόσταση αναπνοής άστραψε τα μάτια του από οργή για τον άγνωστο μελαχρινό άνδρα που διέκρινε δίπλα στον «σύνδεσμο». «Γκιαούρ» φώναξε και έκανε κίνηση να ρίξει με την καραμπίνα αλλά δεν πρόλαβε αφού τα πιστόλια του Ραχωβίτσα και του ακροβολισμένου συναδέλφου του πήραν φωτιά με αποτέλεσμα ο Τούρκος να βρει ακαριαίο θάνατο. Ήταν η μια από τις δυο φορές που ο «Ράμπο» κέρδισε το Αριστείο Ανδραγαθίας, επίδοση αξεπέραστη μέχρι και σήμερα.
Πάντως ο Ραχωβίτσας ποτέ δεν απάντησε στο ποιος από τους δύο αστυνομικούς της επιχείρησης, σκότωσε τον Τούρκο λαθρέμπορο. Τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας τον πιέζουν να πολιτευτεί αλλά εκείνος αντιστέκεται σε αντίθεση με τη σύζυγό του Σάσα που στις τελευταίες εθνικές εκλογές αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους στην Καρδίτσα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Εφ.Παραπολιτικά – ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
αφηστε τα σχολια σας